Ruilen en retouren

Geachte 4Care klant,


Mocht U niet tevreden zijn over uw aankoop of heeft U per abuis de verkeerde maat of het verkeerde product besteld, dan kunt u de artikelen alleen retour sturen onder bepaalde voorwaarden. Dit geldt ook voor producten die U op zicht heeft besteld en/of om de maat te bepalen. U mag de producten wel passen maar niet dragen.


U mag het product alleen retour sturen als U eerst telefonisch contact opgenomen heeft met 4Care en in overleg de producten retourneert. U krijgt van 4Care een volgnummer wat U moet vermelden. Zonder dit volgnummer wordt Uw retour zending niet in behandeling genomen. Voeg een kopie van pakbon of factuur bij. De retouren moeten tevens vergezeld gaan van een kort briefje waarin U de reden omschrijft.


Als U gebruik wilt maken van het Herroepingsrecht zoals aangegeven in Artikel 22, 23, 24, 25 en 26 van de Algemene levering- en betalingsvoorwaarden moet U het formulier invullen "Modelformulier voor herroeping" en dit digitaal of per post tijdig aan 4Care toe doen komen. De kosten van verzending van de goederen zijn voor Uzelf. U vindt het formulier bij "OM TE DOWNLOADEN" op onze website.


U kunt de producten niet retour sturen als ze:


  • Gelabeld zijn of gelabeld zijn geweest;
  • De producten gewassen zijn;
  • De producten gedragen en/of bevuild zijn;
  • Het product speciaal voor U gemaakt is;
  • De aankoop ouder is dan drie weken.


Met vriendelijke groet,


Het 4Care team.